ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη

Εικόνα του άρθρου Και συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2021, 00:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είχε συνάντηση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις ημέρες.

Μια συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). «Ως μοναδικός Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, αποτελεί παράδειγμα ηγεσίας για τη χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος» ανέφερε ο κ. Πάιατ στο tweet του.

Όπως αναφέρεται στη βραδινή ανακοίνωση του Δημαρχείου, ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε τον κ. Πάιατ για την πρόσκληση και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση και ενίσχυση της εξαιρετικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα ανάδειξης της Ρωμανιώτικης Κοινότητας των Ιωαννίνων και της ιστορίας της, ενώ συζητήθηκε και  η συμμετοχή των Ιωαννίνων στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο αμερικανός πρέσβης εξήρε την καλή εικόνα της περιοχής όσον αφορά την πανδημία, ενώ έκανε ειδική μνεία στην «καλή διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος»… όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δημαρχείου.

Ο αμερικανός πρέσβης δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί τα Γιάννενα μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back