ΓΙΑΝΝΕΝΑ

… Και σύγκριση με Obamacare

Εικόνα του άρθρου … Και σύγκριση με Obamacare
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2017, 12:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο χρόνια έκλεισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και η αντιπολίτευση έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία έντονης κριτικής στα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να απαντήσει και να αποκαταστήσει την εικόνα της πολιτικής του, όπως υποστηρίζει, εκτιμώντας ότι γίνεται παραπληροφόρηση και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στελέχη της κυβέρνησης κάνουν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές. Στα Γιάννενα, στις 29 και 30 θα βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σε ομιλία του τη Δευτέρα, στις 20:30, στο ξενοδοχείο Du Lac, θα παρουσιάσει την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπασιούκας αναφέρθηκε στην επερχόμενη επίσκεψη του κ. Χαρίτση και παράλληλα υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων «τις καταστροφικές πολιτικές που είχαν ασκήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Από την τοποθέτησή του δεν έλειψε και η αναφορά στο κρίσιμο καλοκαίρι του 2015. «Σε μια άνιση μάχη αριστερής διακυβέρνησης και άκρατου νεοφιλευθερισμού αναγκαστήκαμε, ξεπερνώντας και τα όρια μας, σε μια επώδυνη συμφωνία, η οποία απέτρεψε την καταστροφή, αφήνοντας περιθώρια εξόδου από την κρίση το 2018» τόνισε. Κατά τα άλλα μίλησε για «αποφυγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις», «προστασία της πρώτης κατοικίας», «αποτροπή της ιδιωτικοποίησης ρεύματος και νερού», «υλοποίηση προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση», «για κατάργηση αυτόφωρου και προσωποκράτησης για χρέη έως 100 χιλιάδων ευρώ», «επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου» και άλλα. Μεταξύ των άλλων, και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών. Σε αυτό το σημείο, έκανε τη σύγκρισή του με το πρόγραμμα Obamacare που κατάργησε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ακόμα και το Obamacare αφορούσε μόνο τους μισούς αμερικανούς ανασφάλιστους» είπε. Ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back