ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και στη γερμανική εταιρία P&I ο Γ. Στέφος

Εικόνα του άρθρου Και στη γερμανική εταιρία P&I ο Γ. Στέφος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2017, 21:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για άλλη μια φορά, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφθηκε το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στα Γιάννενα. Αυτή τη φορά για να συναντήσει τους ιθύνοντες της μεγάλης γερμανικής εταιρίας πληροφορικής και λογισμικού P&I που άνοιξε παράρτημα στην πόλη πριν από λίγο καιρό. Ο κύκλος αυτός των επισκέψεων του κ. Στέφου σε καινοτόμες εταιρίες γίνεται με αφορμή το επικείμενο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου τον Οκτώβριο.

Όπως ενημέρωσε τον κ. Στέφο ο διευθυντής της εταιρείας Γιάννης Τσιλιμπάρης, ήδη εργάζονται 14 άτομα και μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να προσληφθούν άλλα 20, ενώ στόχος είναι ο αριθμός των εργαζομένων να ξεπεράσει τους 70 την επόμενη τετραετία.

Η επιλογή των Ιωαννίνων για την εγκατάσταση της  θυγατρικής της P&I έγινε για αρκετούς λόγους, μιας και είχε απορριφθεί εξαρχής το ενδεχόμενο να στηθεί η εταιρεία στην Αθήνα. «Ένας από αυτούς είναι το άριστο πλέον οδικό δίκτυο που συνδέει τα Γιάννενα τόσο με την Αθήνα όσο και με τη Θεσσαλονίκη. Ένας άλλος είναι η γειτνίαση με δύο αεροδρόμια που δέχονται διεθνείς πτήσεις. Τρίτος και σημαντικός λόγος είναι ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να ‘'τροφοδοτεί’ την εταιρεία με νέους και καταρτισμένους επιστήμονες, όπως επίσης το ΑΤΕΙ της Άρτας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και Δυτικής Μακεδονίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Στέφου.

Ο κ. Στέφος ανέφερε στον κ. Τσιλιμπάρη πως η παρουσία της εταιρείας στο αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την παραπέρα ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. «Επιχειρήσεις σαν την P&I, που προσφέρουν θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους επιστήμονες είναι αναγκαίες για το καλό του τόπου μας, αφού αποτρέπουν τη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό» υποστηρίζει ο βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back