Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και πάλι κατά της ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Και πάλι κατά της ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2017, 21:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα  ανεπεξέργαστα λύματα που καταλήγουν στη λίμνη Παμβώτιδα, θεωρεί ως υπαίτια για την κακή κατάσταση του οικοσυστήματος, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Και για τον λόγο αυτόν στρέφει τα βέλη του προς τη ΔΕΥΑΙ, την οποία κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα. 

«Επιτέλους, αυτοί που διαχειρίζονται θέματα που αφορούν λύματα, να ασχοληθούν σοβαρά» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου με ατζέντα ποικίλων θεμάτων. Ο κ. Καχριμάνης ζητά επί της ουσίας να γίνουν ή να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις των κτιρίων με το αποχετευτικό δίκτυο, οι οποίες καθυστερούν (π.χ. στην οδό Γ. Παπανδρέου). Ως απόδειξη της παράνομης ρίψης λυμάτων στη λίμνη, ο περιφερειάρχης θεωρεί ότι φέτος δεν υπήρξαν αφροί στη λίμνη, όπως τα άλλα χρόνια, λόγω ανομβρίας. «Όταν βρέχει, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία αυτά που έχουν συγκεντρώσει σε παράνομες δεξαμενές, να τα διοχετεύουν στη λίμνη…» υπογράμμισε.

Όσο για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της λίμνης που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και για το οποίο φαίνεται ότι θα γίνουν εκ νέου διαβουλεύσεις, ο κ. Καχριμάνης περιορίστηκε να πει ότι «κάθε νέα συζήτηση είναι σαν να λέμε ‘συζητάμε για να συζητάμε’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3