Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Και πάλι αίτημα «καθαρής εντολής»

Εικόνα του άρθρου Και πάλι αίτημα «καθαρής εντολής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2019, 17:43
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αναλυτικό (σε εξαντλητικό βαθμό) τρόπο, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στις παρεμβάσεις και τα έργα που έχουν γίνει στο νομό Πρέβεζας, στην εκδήλωση που έγινε στην Πρέβεζα.

Μπροστά σε γεμάτη αίθουσα, ο κ. Καχριμάνης ζήτησε ξανά «καθαρή νίκη», υποβαθμίζοντας τις προοπτικές συνεργασιών, προσθέτοντας «για να μπορέσει η Πρέβεζα, όπως και η Ήπειρος, χωρίς εμπόδια να πάει ακόμη ψηλότερα».

Συνολικά, για τα έργα είπε ότι «υλοποιούνται ή έχουν σχεδιαστεί μεγάλα έργα που ξεπερνούν τα 120-130 εκατομμύρια ευρώ».

 Αναφέρθηκε ξεχωριστά σε έργα κάθε μεγέθους, για τις περιοχές όπου γίνονται. Ανάμεσά τους, ξεχώρισαν οι εξαγγελίες για τις απαλλοτριώσεις στην είσοδο της Πρέβεζας, τη σύνδεση Καμπής-γέφυρας Καλογήρου, για διάφορα οδικά έργα (κόμβους κ.λπ.), αλλά και για το… αγαπημένο του θέμα, την πρωτογενή παραγωγή: «Στηρίξαμε έμπρακτα την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και την  ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών μας προϊόντων.  Έχουμε  χειροπιαστά αποτελέσματα με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις. Είναι τομέας στον οποίο δίνουμε βαρύτητα τη νέα περιφερειακή περίοδο» τόνισε και πρόσθεσε αναφορές στον τουρισμό, στα αλιευτικά καταφύγια, κ.α. « Έχουμε μετρήσιμα και άκρως θετικά αποτελέσματα. Στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το 2017 είχαμε υπερδιπλάσια αύξηση αφίξεων σε σχέση με την αύξηση στην Ελλάδα: 20% έναντι 9,5%. Το 2018 είχαμε επιπλέον αύξηση της τάξης του 3,3% και για το 2019 διαφαίνεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες πύλες εισόδου της Ηπείρου» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, είπε ότι «είμαστε έτοιμοι,  όταν ανοίξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ, να ακούσουμε προτάσεις  των φορέων. Μαζί θα το σχεδιάσουμε, όπως  σχεδιάστηκε και το τρέχον περιφερειακό πρόγραμμα».

Έκλιεσε την ομιλία του λέγοντας ότι στις 26 Μαΐου, «επιλέγετε την παράταξη που μπορεί να οδηγήσει την Ήπειρο μπροστά. Για να την πάει ακόμη ψηλότερα. Την παράταξη   της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας. Την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back