Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Και οι «μικροί» Δήμοι στο ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Και οι «μικροί» Δήμοι στο ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2016, 22:34
ΕΛΛΑΔΑ

​ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Εσωτερικών για τη συμμετοχή των μικρών Δήμων στο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίσης.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο κ. Χαρίτσης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη, παρουσία και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Παναγιώτη Κορκολή.

Η ΚΥΑ θα προβλέπει την υποστήριξη  των μικρών Δήμων αναφορικά με την ωρίμανση των έργων και την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης, από το εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως θα επιταχύνονται οι διαδικασίες  για τον προσδιορισμό ενός πακέτου για την υλοποίηση έργων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, εντός των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-20, με φορέα εφαρμογής την ΕΕΤΑΑ.

Παράλληλα, όπως σημείωσε,  επιταχύνονται και οι διαδικασίες για την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης για την υλοποίηση των έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα» που αφορούν τους Δήμους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back