Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε εξορύξεις στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Και ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε εξορύξεις στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2022, 02:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Energean Μαθιό Ρήγα, σχετικά με τις εξορύξεις στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου της Βουλής, ο κ. Τασούλας ενημερώθηκε «για την πορεία και τη θετική προοπτική των ερευνών για φυσικό αέριο σε χερσαίο οικόπεδο, όπως λέγεται, στο νομό Ιωαννίνων, καθώς και για το πολύ θετικό ιστορικό, που έχει η εταιρεία, προστασίας του περιβάλλοντος εδώ και 40 και πλέον χρόνια, από την εκμετάλλευση του θαλάσσιου κοιτάσματος του Πρίνου στο νομό Καβάλας».

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «είναι φανερό πως η επιτάχυνση αυτών των ερευνών έχει να κάνει με την ανάγκη ενεργειακής απεξάρτησης και κατά το δυνατόν αυτονομίας της χώρας μας εν όψει των επιπτώσεων της πολεμικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Βέβαια, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία είναι ήδη υπαρκτές και έχουν επιταχύνει τις επιπτώσεις από την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλλει τη «ρήτρα αναπροσαρμογής», η οποία έχει αυξήσει κατακόρυφα την τιμή της ενέργειας, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήδη.

Ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης ότι «προκύπτουν θετικές ενδείξεις για εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου στο νομό Ιωαννίνων και προγραμματιζόμενη διερευνητική γεώτρηση στα μέσα του 2023» και πως «εννοείται, επίσης, ότι η αντικειμενική ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων είναι απαραίτητη, καθώς και της κοινής γνώμης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3