Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

…και νέες προτάσεις για αναπλάσεις και διατηρητέα

Εικόνα του άρθρου …και νέες προτάσεις για αναπλάσεις και διατηρητέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2019, 18:07
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την πρόταση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την αποκατάσταση και την επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων και την ανάπλαση περιοχών ιδιαίτερης ιστορικής κι αρχιτεκτονικής σημασίας κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον κ. Ελισάφ θα αναζητηθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα ή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, «χωρίς να υπάρξει κανένα κόστος για τους ιδιώτες».

«Για μία πόλη με πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση και με σημεία αναφοράς κρίνουμε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα η ανάπλαση περιοχών ιδιαίτερης σημασίας για την ιστορία της όπως για παράδειγμα η περιοχή στο τζαμί Καλούτσιανης» τόνισε. Η πλατεία Τζαβέλα πάντως στο τζαμί, έχει αναπλαστεί σχετικά πρόσφατα.

Η παράταξη προτείνει την καταγραφή των διατηρητέων και παραδοσιακών κτιρίων σε μητρώο, τη σύνταξη μελετών, τον καθορισμό των φορέων ή «σχημάτων φορέων» που θα κάνουν τα έργα αποκατάστασης, την κατηγοριοποίηση παρεμβάσεων (π.χ. επισκευή στεγών ή πλήρης αποκατάσταση), τη διαμόρφωση προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων με παραδοσιακά υλικά, τη σύνδεση με προγράμματα σπουδών και μεταπτυχιακά, καθώς και κίνητρα για μετακίνηση ή εγκατάσταση επιχειρήσεων στις περιοχές όπου πρόκειται  να αποκατασταθούν παραδοσιακά κτίρια.

Επίσης, ο κ. Ελισάφ παρουσίασε μια ακόμα υποψήφια με το συνδυασμό του, την Κατερίνα Στεφάνου, που είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακό στον λαϊκό πολιτισμό και με εθελοντική προσφορά τόσο ως σχολική τροχονόμος όσο και ως χοροδιδάσκαλος παιδιών.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back