ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πίστα motocross στην Καστρίτσα και οι μελέτες

Εικόνα του άρθρου Μια πίστα motocross στην Καστρίτσα και οι μελέτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2024, 15:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου έχει αποφασίσει, όπως φαίνεται, να δημιουργήσει μια υποδομή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και συγκεκριμένα μια πίστα motocross στην Καστρίτσα του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πίστα αυτή έχει χωροθετηθεί σε κοινόχρηστο τεμάχιο της διανομής Καστρίτσας, εμβαδού 99 στρεμμάτων.

Τον Ιούνιο του 2021, σε μια διά περιφοράς συνεδρίαση, η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης έδωσε το πράσινο φως επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είχε κατατεθεί από την Αθλητική Λέσχη Μηχανοκίνητων Σπορ Ιωαννίνων.

«Η πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού θα κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, ισάξιες των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ η προσέλευση των αγωνιζομένων καθώς και η συχνότητα των επισκεπτών στην περιοχή αναμένεται να είναι μεγάλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Α.Λ.Μ.Σ.Ι., εκτιμάται ότι η προσέλευση των θεατών στους αγώνες θα φτάνει τα 100 άτομα με οφέλη σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο» αναφερόταν στην απόφαση εκείνη.

Μετά από δυόμισι χρόνια, η πίστα motocross επιστρέφει… διά της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία, στην τελευταία της συνεδρίαση εν έτει 2023, αποφάσισε να αναθέσει μελέτη για την κατασκευή της πίστας. Πιο συγκεκριμένα, όχι μία μελέτη, αλλά δύο μελέτες. Η μία μελέτη αφορά την παροχή τεχνικής βοήθειας για την πλήρη αδειοδότηση των μελετών για την κατασκευή κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού, με κόστος 37.200 ευρώ.

Η άλλη μελέτη αφορά την «παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη τοπογραφικών και υδραυλικών μελετών καθώς και διάγραμμα κάλυψης για την κατασκευή κοινόχρηστης αθλητικής εγκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Καστρίτσας» με κόστος επίσης 37.200 ευρώ. Εκτός και αν η δεύτερη μελέτη αφορά μια άλλη, άγνωστη προς το παρόν, αθλητική εγκατάσταση στην ίδια περιοχή, στην Καστρίτσα…

Η περιφερειακή αρχή δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πώς θα χρηματοδοτήσει (και πόσο) την πίστα αυτή.

Προς το παρόν ανατίθενται μελέτες, κατά την προσφιλή τακτική του κ. Καχριμάνη περί «τεχνικής βοήθειας» ή «τεχνικών συμβούλων» ή «συλλογής στοιχείων». Μια τακτική θεμιτή έως ένα σημείο. Μόνο που αυτή η τακτική τείνει να γίνει αποκλειστική στο πεδίο των μελετών από την περιφερειακή αρχή, η οποία προσπερνά έτσι τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back