ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και η πολιτική ζωή συνεχίζεται…

Εικόνα του άρθρου Και η πολιτική ζωή συνεχίζεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2024, 20:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κι ενώ η υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων είναι ανοιχτή χωρίς να έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από την ευρωβουλευτή Άννα Ασημακοπούλου, η τελευταία ετοιμάζεται να δηλώσει την πολιτική της παρουσία στα Γιάννενα, σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία.

Στις 13 Μαρτίου, στην πόλη των Ιωαννίνων, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας παρουσιάζει το βιβλίο του «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος». 

Ο κ. Τσιόδρας, ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να έχουν «κλειδώσει» θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ως στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παράσχει στην κα Ασημακοπούλου την ανάλογη πολιτική κάλυψη.

Δεν είναι τυχαίο δε που η ευρωβουλευτής, με καταγωγή από τα Γιάννενα, θα κάνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τσιόδρα.

Για την υπόθεση της διαρροής λίστας email, η κα Ασημακοπούλου έχει πει μέχρι στιγμής τρία διαφορετικά πράγματα: Ότι τα mail είναι στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ότι όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές δικαιούνται να πάρουν λίστα εκλογικού καταλόγου από το υπουργείο Εσωτερικών (μόνο που εξαιρούνται τα email), ότι τα email τα βρήκε από όσους/ες τις έχουν δώσει ή τις έχουν στείλει κάρτες κλπ.

Η κα Ασημακοπούλου, στις 13 Μαρτίου, δεν αναμένεταια να μιλήσει πάντως για τις περιπέτειες της λίστας email αλλά για τις περιπέτειες του ευρωπαϊκού οράματος, το οποίο προφανώς θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί. Εκτός από την ευρωβουλευτή, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο καθηγητής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταύρος Νικολόπουλος, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκος Γιαννής και η πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίλιαν Στασινού.

Η παρουσίαση του βιβλίου, την οποία διοργανώνουν οι εκδόσεις «Μίνωας» και η οργάνωση κοινωνίας πολιτών «Επέκεινα Χώρα», θα γίνει στις 18:30, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back