Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Και η Άρτα για περισσότερες καθαρίστριες

Εικόνα του άρθρου Και η Άρτα για περισσότερες καθαρίστριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2022, 17:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η δαπάνη που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών για σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκεί. Το παραδέχθηκε –σε δεύτερη φάση, αφού πρώτα υπέστη το πολιτικό κόστος της απόφασής του- ο Δήμος Ιωαννιτών, το αναγνωρίζει και ο Δήμος Αρταίων.

Έτσι, μετά το δήμαρχο Ιωαννίνων και ο δήμαρχος Άρτας στέλνει επιστολή στο Εσωτερικών (την κοινοποιεί και στο Παιδείας), ζητώντας περισσότερες σχολικές καθαρίστριες.

Στην επιστολή του ο Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει ότι στον Δήμο Αρταίων λειτουργούν 57 σχολεία Πρωτοβάθμιας και 21 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 6.615 μαθητές-τριες. Γι αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος έχει 16 καθαρίστριες ΙΔΑΧ και εκ της πρόσφατης υπουργικής απόφασης, δυνατότητα απασχόλησης 80 ΙΔOΧ για 240 ώρες.

Αναφέρει σχετικά:

«Μέχρι σήμερα, η Δημοτική μας Αρχή, παρόλο την απόφαση του Υπουργείου  ενέκρινε με δημοτικούς πόρους επιπλέον 21 ώρες, δηλαδή επιπλέον 7  καθαρίστριες με τρίωρη απασχόληση. Με καλό συντονισμό και ορθή  διαχείριση των ανθρωποωρών έχουμε ανταπεξέλθει όχι μόνο στις πάγιες και  διαρκείς ανάγκες καθαρισμού και ευπρεπισμού των σχολείων, αλλά και στις  έκτακτες και απαιτητικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Όμως δεν  έχουμε την δυνατότητα να απασχολήσουμε και άλλο προσωπικό με ιδίους  πόρους. Ωστόσο, ακόμη και με την υπερπροσπάθεια του ανθρώπινου  δυναμικού, η διασφάλιση συνθηκών ατομικής και δημόσιας υγιεινής στα  σχολικά κτήρια παρέμενε μία πολύ δύσκολη εξίσωση. Εξίσωση, που φέτος  γίνεται ακόμη πιο απαιτητική, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην γεωγραφική  απόσταση των σχολείων μας, την συσσωρευμένη κόπωση των καθαριστριών μετά  από δύο χρόνια πανδημίας, την αδυναμία του Δήμου να διαθέσει ίδιους  πόρους, προστίθεται και ο κίνδυνος μιας νέας επιδημικής έξαρσης που  δυστυχώς μπορεί να έχει στο επίκεντρο τις νεότερες πληθυσμιακές ομάδες».
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back