Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 10-05-2022, 14:33
ΗΠΕΙΡΟΣ

Για τη νέα αντιπυρική περίοδο ετοιμάζεται και ο Δήμος Αρταίων που στέλνει επιστολές στους δημότες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Μάλιστα, ο Δήμος «επιστρατεύει» και την τεχνολογία. Προκειμένου να περιφρουρηθούν ακόμη καλύτερα οι επίφοβες περιοχές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η ειδική υπηρεσία του Δήμου θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά drone για την αυτοψία.

Όπως επισημαίνεται, ο Δήμος σε περίπτωση που διαπιστώσει ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα, θα τα καθαρίζει ο ίδιος, αλλά θα επιβάλλεται πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το πρόστιμο είναι 50 λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου.

Ειδικότερα ο καθαρισμός περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

1. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

2. Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.

3. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

4. Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus