ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και το Δημοτικό Συμβούλιο;

Εικόνα του άρθρου Και το Δημοτικό Συμβούλιο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2021, 17:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έδωσαν λοιπόν τα χέρια για τον τρόπο αξιοποίησης του παλιού Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα η ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει το ακίνητο, δηλώνει «ετοιμότητα» για την παραχώρηση του κτιρίου προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες.

Η συμφωνία των δύο πολιτικών αντρών επήλθε λόγω και της «ανακάλυψης» μιας παλιάς υπουργικής απόφασης από το 2001 που προορίζει το παλιό Πανεπιστήμιο για κτίριο διοίκησης. Όπως υποδεικνύουν βέβαια οι σημερινές εξελίξεις, η υπουργική αυτή απόφαση δεν αποτελεί παρά ένα πρόσχημα και ενδεχομένως έναν τρόπο να δικαιολογηθεί και η πολιτική υποχώρηση του περιφερειάρχη.

Όλοι λοιπόν συμφωνούν. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε με τον δήμαρχο κ. Ελισάφ να επισκέπτεται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να προτείνει το παλιό Πανεπιστήμιο για Δημαρχείο, χωρίς μέχρι τότε να είχε γίνει οποιαδήποτε νύξη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει καθόλου τα περί Δημαρχείου στο παλιό Πανεπιστήμιο στην οδό Δομπόλη. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια, είχε πάρει απόφαση για Δημαρχείο στο ΚΕΠΑΒΙ. 

Με πρωινή ανακοίνωσή της, η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση» με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα ζητά να γίνει συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παράταξη προτείνει δε ότι θα πρέπει να προωθηθεί μια λύση «που να ‘επιστρέφει’ το κτίριο στο λαό των Ιωαννίνων, άμεσα, με την ανακατασκευή της αίθουσας τελετών για παράδειγμα ή και έμμεσα, με τη διαμόρφωση ενός πολιτιστικού χώρου».

Γενικότερα, η «Αριστερή Παρέμβαση» ασκεί κριτική στον δήμαρχο τον οποίο κατηγορεί για πρακτικές «που θυμίζουν λουδοβίκεια ηγεμονία» και για υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το πρόβλημα της Δομπόλη όμως δεν είναι το βασικό, που έχουν τα Γιάννενα σήμερα. Θα περιμέναμε ο κ. δήμαρχος, αντί να χρησιμοποιεί το γνωστό υπεροπτικό του ύφος κάθε φορά που δέχεται κριτική για τις διεκδικήσεις, να ενημέρωνε το Δημοτικό Συμβούλιο αν συζήτησε το θέμα των αναγκαίων προσλήψεων στις υπηρεσίες του Δήμου για να φέρουν σε πέρας μια σειρά ζητήματα για παράδειγμα» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back