ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και δεύτερη παρέμβαση…

Εικόνα του άρθρου Και δεύτερη παρέμβαση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2023, 00:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυτή τη στιγμή, συμβαίνει το εξής παράδοξο στην πολιτική ζωή της πόλης, και της Ηπείρου γενικότερα: ένας μελετητής, τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, «πρωταγωνιστεί» σε αυτήν..

Ο Βησσαρίων Γιωρσπύρος της γιαννιώτικης εταιρίας «ΜΕΤΡΟΝ» ένιωσε προφανώς την ανάγκη να υπερασπιστεί την πρόταση που παρουσίασε ο ίδιος, εκ μέρους της Περιφέρειας ωστόσο, για τη νέα χάραξη του οδικού άξονα Ιόνια-Πρέβεζα, μετά και τους προβληματισμούς που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης Γιώργος Ζάψας, και ίσως να ξεκαθαρίσει και κάποιες, ενδεχόμενες παρανοήσεις.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάτι τέτοιο είναι θεμιτό (αν και πάλι, ξαναλέμε, η αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Ηπείρου). Ο κ. Γιωρσπύρος επέλεξε όμως μια πιο επιθετική οδό, και άσκησε κριτική σε πολιτικό επίπεδο, με αποδέκτη τον κ. Ζάψα (τον οποίο «φωτογράφισε»).

Ο τελευταίος αντέδρασε, όπως αντέδρασε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Στέφος ζητώντας μάλιστα από την Περιφέρεια Ηπείρου στοιχεία για τις μελέτες και το κόστος τους που έχουν ανατεθεί στο ίδιο μελετητικό γραφείο, όπως και για τα παραδοτέα του τμήματος του οδικού άξονα «Καλπάκι-Κακαβιά» από το ίδιο μελετητικό γραφείο.

Ο κ. Γιωρσπύρος επανήλθε, λοιπόν, με νέα ανακοίνωση, λέγοντας ότι τοποθετήθηκε δημόσια ως «Βησσαρίων Γιωρσπύρος και όχι ως τεχνικός σύμβουλος». Βέβαια, τυγχάνει ο Βησσαρίων Γιωρσπύρος να είναι τεχνικός σύμβουλος, και η τοποθέτησή του να αφορά τη δουλειά που έκανε για την Περιφέρεια Ηπείρου. Προειδοποιεί μάλιστα ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι θα δέχομαι προσβολές χωρίς να απαντώ, ας το ξανασκεφτούν» και απαιτεί μια συγγνώμη προς τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Kατηγορεί δε όσους εκτοξεύουν «αστήρικτες και αήθεις προσβολές» (χωρίς να τους κατονομάζει) ότι «δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις εκμεταλλευόμενοι τη θεσμική τους θέση», ότι του «επιτίθενται προσωπικά» και ότι «προωθούν τη λογική της εποχής των πολιτικών νεάντερταλ, μιλώντας ‘για αυτόκλητους υπερασπιστές’».

Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει πάρει θέση.

ΣΧΟΛΙΑ
για αυτό θα φτάσουν στο 2,99%
γιατί όταν δεν έχουν να απαντήσουν επί της ουσίας, το γυρνάνε στο χωροφυλακιλίκι! (του μυαλού)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back