ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

…και απογευματινή κινητοποίηση

Εικόνα του άρθρου …και απογευματινή κινητοποίηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2021, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν είναι ενιαίες οι κινητοποιήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατά του «αστυνομοσχεδίου» για τα πανεπιστήμια.

Την Πέμπτη, η Πρωτοβουλία Φοιτητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως καλεί σε συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Ανακοίνωση που στέλνει ο φοιτητικός σύλλογος Ιατρικής, αναφέρει ότι «φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» καλούν σε συγκέντρωση, την ίδια μέρα, στις 17.30, στο ίδιο σημείο. Δεν αναφέρεται ποιοι σύλλογοι υπογράφουν το κάλεσμα. Αργότερα (18/1/21, 15.04) ενημέρωσε ότι συνυπογράφουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών και Ιστορικού Αρχαιολογικού και ότι δεν έχει ενημέρωση για την πρωινή συγκέντρωση.

«Θέλουν να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! Η κυβέρνηση δουλεύει για τους επιχειρηματίες στην εκπαίδευση. Για χάρη τους αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια ώστε να έχουν λιγότεροι μαθητές πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση και παράλληλα αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, η οποία ζητάει απόσυρση νομοσχεδίου και των προβλέψεών του για όριο φοίτησης, πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ ζητάει και την επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο με τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back