Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

…και αντιπαράθεση στο περιθώριο της πανδημίας

Εικόνα του άρθρου …και αντιπαράθεση στο περιθώριο της πανδημίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2020, 18:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περιφερειακή αρχή απάντησε στην παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου, η οποία την κατηγόρησε ότι δεν έκανε τηλεδιάσκεψη για τη σύσκεψη για τον κοροναϊό πριν από λίγες μέρες.

Δικαιολογείται λέγοντας ότι η σύσκεψη της περασμένης Τρίτης ήταν έκτακτη και δεν αφορούσε συλλογικό όργανο και ότι «σε αυτή  κλήθηκαν στελέχη της Δημόσιας Υγείας που επωμίζονται το κύριο βάρος αντιμετώπισης του κορωνοϊού και  τα οποία ήταν αδύνατο να μετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη».

Βέβαια, μια τηλεδιάσκεψη ανταποκρίνεται ακριβώς στην έκτακτη ανάγκη και θεωρητικά, είναι πιο εύκολη από μια δια ζώσης σύσκεψη. Η Περιφέρεια πάντως τονίζει ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπουν οι οδηγίες ως προς την αναλογία χώρου/ατόμων και τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ακόμα, τονίζει ότι όλοι όσοι-ες συμμετείχαν στη σύσκεψη, εργάζονται κανονικά στις υπηρεσίες τους «και έχουν πολύ ποιο αυξημένο το αίσθημα της υπευθυνότητας, από αυτό που θέλει να υποδείξει ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου».

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Ριζόπουλο για «λαϊκισμό και μικροπολιτική» και τον πικάρει, λέγοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο για τον  διαμένοντα στην Αθήνα επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου να έχει άμεση γνώση και αντίληψη της καθημερινότητας στην Ήπειρο και ο οποίος προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία του, κατά διαστήματα  εκτοξεύει επικοινωνιακές φούσκες που υποδηλώνουν μια πρωτοφανή εμμονή κατά του περιφερειάρχη».

Η παράταξη απάντησε σχεδόν αμέσως, επιστρέφοντας τις κατηγορίες περί εμμονικότητας: «Αφήνουμε δε τον περιφερειάρχη, να… θυμάται κάθε φορά που στριμώχνεται, τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του κ. Ριζόπουλου» τονίζει και παραπέμπει ξανά στη σχετική ΚΥΑ για τον τρόπο διενέργειας των συσκέψεων, ενώ διερωτάται: «Το έκτακτο της προχθεσινής σύσκεψης από πού προκύπτει, αλήθεια;».

Επαναφέρει τα ερωτήματα για τις τηλεδιασκέψεις και αν έχει τη δυνατότητα η Περιφέρεια, αλλά και αν η περιφερειακή αρχή μελετάει την πρόταση των «Οριζόντων» για τη σύσταση ειδικού ταμείο για τον κοροναϊό και τέλος, αν «έχει τον έλεγχο της κρίσιμης κατάστασης στην Ήπειρο και μπορεί να παρέμβει όπου απαιτηθεί και κριθεί ότι το κράτος αδυνατεί να καλύψει δαπάνες και ανάγκες, για την αποτροπή διάδοσης της νόσου στον πληθυσμό;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back