Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και άλλο περιστατικό απώλειας εμβολίων

Εικόνα του άρθρου Και άλλο περιστατικό απώλειας εμβολίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2021, 15:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΑΣΥ ΠΓΝΙ (ΠΑΜΕ), 75 φιαλίδια εμβολίων (375 δόσεις) τέθηκαν εκτός χρήσης, λόγω βλάβης στην ψύξη, στο φαρμακείο του ΠΓΝΙ. Το περιστατικό «έγινε αντιληπτό στις 7 το πρωί» όπως αναφέρει η παράταξη.

Σημειώνει επίσης πως, παρότι η τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ είχε τοποθετήσει UPS για την σταθεροποίηση της τάσης την προηγούμενη εβδομάδα μετά το αντίστοιχο περιστατικό στο ΚΥ Ιωαννίνων, τελικά προέκυψε βλάβη.

«Αναδεικνυεται ότι η φύλαξη των εμβολίων είναι ένα δύσκολο  ζήτημα με κυριότερο την εποπτεία της σταθερής ψύξης ώστε να γίνεται αντιληπτο κάθε πρόβλημα έγκαιρα. Μαζί με την ένδεια εμβολίων λόγω των εταιρικών και διακρατικων ανταγωνισμών, την έλλειψη υποδομών και προσωπικού στην ΠΦΥ φροντίδα υγείας για να αναλάβει αποκλειστικά τους εμβολιασμούς με αποτέλεσμα το ΠΓΝΙ να φορτώνεται με 4 εμβολιαστικες γραμμές και να συζητιέται η δημιουργία 5ης εμβολιαστικης γραμμής που στερεί προσωπικό από χειρουργεία και κλινικες, τα προβλήματα υποδομών εμφανίζονται ως καθοριστικά στην εξέλιξη των εμβολιασμών» αναφέρει, αποδίδοντας σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαδικασία εμβολιασμού.

Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγγέλθηκε η απώλεια, λόγω βλάβης, 216 δόσεων συνολικά. Για το περιστατικό έκανε δήλωση ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμικστοκλέους, λέγοντας ότι «δεν υπήρξε ταλαιπωρία» και ότι τα εμβόλια αναπληρώθηκαν άμεσα. Δεν απάντησε ωστόσο, εάν όντως υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα φύλαξης και αν οι δόσεις καταστράφηκαν.  

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί: Χτες σε όλο το νομό Ιωαννίνων έγιναν 378 εμβόλια. Όσες σχεδόν αυτές που η ΑΣΥ καταγγέλλει ότι αχρηστεύτηκαν...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back