Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χάθηκαν οι 216 δόσεις τελικά;

Εικόνα του άρθρου Χάθηκαν οι 216 δόσεις τελικά;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2021, 15:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από δύο μέρες, ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Πρέντζας, κατήγγειλε ότι λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο κέντρο εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (παλιό ΙΚΑ), αναβλήθηκαν τα πρωινά ραντεβού. Επικαλέστηκε την ενημέρωση από το διευθυντή του ΚΥ κ. Φώτο, σύμφωνα με την οποία η ημερήσια παρτίδα εμβολίων «βγήκε εκτός χρήσης λόγω προβλήματος στην ψύξη των εμβολίων στο ψυγείο του ΚΥ με πιθανή αιτία την πτώση τάσης στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Τόνιζε επίσης ότι δεν διευκρινίστηκε «αν τα εμβόλια που ζητήθηκαν από την φαρμακαποθήκη φύλαξης στα Ιωάννινα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν σήμερα καθώς εκεί φυλάσσονται στους -70ο ούτε εάν το τεχνικό πρόβλημα με την πτώση τάσης θα αντιμετωπιστεί ως ειδικό ζήτημα».

Το απόγευμα χτες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους διέψευσε μόνο εν μέρει τις καταγγελίες.

Είπε δηλαδή ότι οι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά, καθότι τα 36 φιαλίδια (συνολικά 216 δόσεις δηλαδή, περίπου τα δύο τρίτα των ημερήσιων εμβολιασμών στα Γιάννενα) «αντικαταστάθηκαν από άλλη παραλαβή».

Δεν διευκρίνισε αν η βλάβη «στο καταγραφικό θερμοκρασίας ενός ψυγείου» αχρήστευσε τα εμβόλια, είπε πάντως ότι αυτά, αποσύρθηκαν για «λόγους ασφαλείας».

Ερωτηθείς για το περιστατικό ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ήταν κατηγορηματικός, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για τις υποστηρικτικές εργασίες στο ηλεκτρικό δίκτυο του Κέντρου Υγείας και ότι δεν έχει γνώση για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι στο τρίτο εμβολιαστικό κέντρο του νομού, στο παλιό ΙΚΑ, δεν επαρκούσε η ηλεκτρική υποδομή για την υποστήριξη φύλαξης των εμβολίων, παράλληλα με θέρμανσης κ.λπ…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back