Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και ξαφνικά, παραλίμνιος ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος

Εικόνα του άρθρου Και ξαφνικά, παραλίμνιος ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2021, 01:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και ξαφνικά, μετά από επτά χρόνια, η Περιφέρεια Ηπείρου έβγαλε από το συρτάρι της τη μελέτη για τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο.

Κατά τη σημερινή άφιξη της… κυβέρνησης στα Γιάννενα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το εν λόγω έργο με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου. Μάλιστα, έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Για το συγκεκριμένο έργο, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αναθέσει μια μελέτη, η οποία, μετά από πολύ καιρό, ολοκληρώθηκε το 2013. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή δεν επιδίωξε ποτέ την ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Και το κάνει τώρα. Και σαφώς προκύπτουν πολλά ερωτήματα: Αν ο Δήμος Ιωαννιτών γνωρίζει αυτόν τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, αν ο σχεδιασμός του Δήμου για τον ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο μέχρι το Πέραμα θα προχωρήσει, αν η μελέτη της Περιφέρειας Ηπείρου χρειάζεται επικαιροποίηση και νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση, αν έχουν επιλυθεί ζητήματα που αφορούν τη ζώνη του αιγιαλού κ.λπ.

Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για να φανεί πόσο «ώριμο» είναι όντως το έργο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3