Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καθυστερεί η εγκατάσταση του Συμπαραστάτη του Δημότη​

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2016, 12:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σεπτέμβριος 2014-1 Ιανουαρίου 2016-10 Ιουνίου 2016. Τι νόημα έχουν αυτές οι ημερομηνίες για τα δικαιώματα των δημοτών του Δήμου Ιωαννιτών και τη δυνατότητά να τα προασπίσει κάποιος τρίτος για λογαριασμό τους, όπως για παράδειγμα ο «Καλλικρατικός» Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης; Η ουσία βρίσκεται στην απάντηση της ερώτησης πως πλησιάζουμε ουσιαστικά των 2/5 της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής του Δήμου Ιωαννιτών που έδειξε να πιστεύει στην αξία του «καλλικρατικού» θεσμού του Συμπαραστάτη αλλά ως σήμερα μένει στα λόγια, καθώς ο συμπαραστάτης Χρήστος Πάνου δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα.

Στις 21 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με αυξημένη πλειοψηφία – όπως άλλωστε απαιτεί ο νόμος- και με το Δήμο Ιωαννιτών να εφαρμόζει για πρώτη φορά «ένα θεσμό που λειτουργεί σε όφελος του δημότη, ένα θεσμό που αρμόζει και πρέπει να υπάρχει σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο», όπως είχε υπογραμμίσει τότε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

«Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», όπως είναι ο ακριβής τίτλος, εξελέγη με μυστική ψηφοφορία ο κ. Χρήστος Πάνος. Ο κ. Πάνος είναι γνωστός δικηγόρος των Ιωαννίνων με πολυετή πείρα, έχει διατελέσει στο παρελθόν δύο φορές πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ενώ είναι επί πολλά έτη ο υπεύθυνος του τοπικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Ιωαννιτών μετά και την εκλογή του Συμπαραστάτη από το Δημοτικό Συμβούλιο, «ο Δήμος Ιωαννιτών θα οργανώσει άμεσα το σχετικό γραφείο και την υποδομή για τη λειτουργία του θεσμού και θα προχωρήσει σύντομα στις σχετικές ανακοινώσεις, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες πως θα μπορούν να απευθύνονται στον Συμπαραστάτη του Δημότη». Πόσο είναι αυτό το σύντομα; Κρατά σχεδόν πέντε μήνες… Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τύπου», μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άδειασαν τα γραφεία που ως τώρα χρησιμοποιούσαν οι οικονομικές υπηρεσίες στην οδό Καπλάνη και άρχισαν οι διαδικασίες για την οργάνωση του γραφείου του κ. Πάνου. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που θα χρειαστεί για να στελεχώσει το γραφείο του, δεν είναι γνωστό ως τώρα κάτι.

του Παναγιώτη Μπούρχα


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back