ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Τασούλας: Πρόεδρος της Βουλής εκ νέου

Εικόνα του άρθρου Κ. Τασούλας: Πρόεδρος της Βουλής εκ νέου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2023, 21:25
ΕΛΛΑΔΑ

Ο επί 23 χρόνια (ήδη και συνεχίζει…) βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας εκλέχτηκε και πάλι Πρόεδρος της Βουλής, με 249 ψήφους.

Ο κ. Τασούλας απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές «να συμβάλλουν ώστε η Εθνική Αντιπροσωπεία να αποτελέσει το ζωντανό και γόνιμο δημοκρατικό εργαστήρι της απαραίτητης πολιτικής σύνθεσης που θα σπρώχνει τα πράγματα προς τα εμπρός».

Δεσμεύτηκε μάλιστα να διαφυλάξει και να διευκολύνει «είτε μόνος είτε μετά πολλών, την απρόσκοπτη λειτουργία του Κοινοβουλίου και την αποστολή του», εκφράζοντας τη βεβαιότητα «πως σε αυτή την σπουδαία αποστολή δεν θα είμαι καθόλου μόνος».

Είπε επίσης ότι «πολεμικό μέτωπο με διχαστικό και τοξικό κλίμα, με εχθροπάθεια και κατάχρηση των διαδικασιών ή πλειοψηφική αδιαλλαξία, όλα αυτά προφανώς δεν συμβάλλουν στην αποστολή που περιέγραψα και δεν μπορεί να γίνουν δεκτά».

Το προεδρείο της Βουλής είναι πεντακομματικό. Με ευρύτατη πλειοψηφία έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης για τις θέσειςαΑντιπροέδρων της Βουλής. Στο προεδρείο της Βουλής δεν θα μετέχει Αντιπρόεδρος από τη ΝΙΚΗ, τους Σπαρτιάτες και την Πλεύση Ελευθερίας διότι οι προτεινόμενοι δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Στο προεδρείο υπάρχει και άλλη μια ηπειρώτικη παρουσία: Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη εκλέχτηκε στο αξίωμα της Δ’ Αντιπροέδρου.

Πριν από 40 περίπου μέρες, στο σύντομο προεδρείο της Βουλής, που είχε προκύψει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε προταθεί η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3