ΗΠΕΙΡΟΣ

Κ. Μπάρκας: Κατατέθηκε ο φάκελος για στήριξη των ελαιοπαραγωγών;

Εικόνα του άρθρου Κ. Μπάρκας: Κατατέθηκε ο φάκελος για στήριξη των ελαιοπαραγωγών;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2021, 16:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ζητάει το εξής: να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί του νομού πρωταρχικά, εάν το υπουργείο έχει καταθέσει το φάκελο στην ΕΕ, για την ένταξη της ελιάς του νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα αποζημιώσεων «Παγετός- Άνοιξη 2021» και επίσης, εάν προτίθεται να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς του νομού σε πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Ο κ. Μπάρκας αναφέρει ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  είχε ενημερώσει για το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιοδέντρων

«Τόσο η σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, όσο και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, έδιναν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς της Πρέβεζας, ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.» αναφέρει.  

Κατηγορεί την κυβέρνηση ως «απούσα» από τα προβλήματα των παραγωγών και ρωτά «τι μέλλει γενέσθαι» για τους παραγωγούς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back