Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 8-04-2020, 11:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή με αίτημα για τη λήψη μέτρων στήριξης των αγροτών.

Ο κ. Μπάρκας επισυνάπτει το υπόμνημα των προέδρων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακτίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας «Νικόπολη» και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Πρέβεζας, στο οποίο περιγράφεται «με μελανά χρώματα» η κατάσταση, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

«Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα, εμφανίζονται ήδη κρούσματα κερδοσκοπίας, αφού οι τιμές διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στον καταναλωτή είναι επτά και οκτώ φορές υψηλότερες από τις τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους οι αγρότες» σημειώνει ο κ. Μπάρκας.

Οι πρόεδροι ζητούν την ένταξη των παραγωγών αγροτών, των αγροτικών συνεταιρισμών και των εργαζόμενων τους στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, ζητείται η λήψη εξειδικευμένων κλαδικών μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας αντίστοιχα αυτών που θα ληφθούν για τους υπόλοιπους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας.      

Ο κ. Μπάρκας στην αναφορά του ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη «την άμεση εξέταση του υπομνήματος και ενημέρωση για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που περιγράφονται στο υπόμνημα των προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα