ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Υποσχέσεις για φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες

Εικόνα του άρθρου Κ. Μητσοτάκης: Υποσχέσεις για φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2024, 14:58
ΕΛΛΑΔΑ

Υποσχέσεις για φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια εισέπραξαν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στο αγροτικό ρεύμα εκτιμάται ότι η τιμή για τα 2 πρώτα χρόνια θα διαμορφωθεί κάτω από τα 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους αγρότες, που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους.

Για τα επόμενα 8 χρόνια για το ⅓ της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες ζητούσαν η τιμή να διαμορφωθεί στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης, και την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ύψους 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.

Πρώτες αντιδράσεις

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα μπλόκα ήρθαν από τα Τρίκαλα και τον Πλατύκαμπο, όπου εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνάντησης με την 15 μελή ομάδα εκπροσώπων. Θα ακολουθήσουν συσκέψεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

«Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Και αυτό φάνηκε και μέσα από τη συζήτηση. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχει προβάλει ο αγώνας μας», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back