ΗΠΕΙΡΟΣ

Κ. Κρέτσου: 121 εκατ. ευρώ για τη σύνδεση Ακτίου-Ιόνιας Οδού

Εικόνα του άρθρου Κ. Κρέτσου: 121 εκατ. ευρώ για τη σύνδεση Ακτίου-Ιόνιας Οδού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2018, 20:30
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την έγκριση της επένδυσης 121 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει τη χερσόνησο του Ακτίου με την Ιόνια Οδό ανακοίνωσε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, σήμερα, κατά τη διάρκεια γεύματος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό, Στάθη Γιαννακίδη (κεντρική φωτογραφία).



Ο οδικός αυτός άξονας θα εκτείνεται από το Άκτιο έως τη λίμνη Αμβρακία και θα συνδέεται με τη νέα Ιόνια Οδό, διευκολύνοντας παράλληλα τις μετακινήσεις στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και από και προς τη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, προς τη Λευκάδα και το αεροδρόμιο του Ακτίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.



Ο Κορίνα Κρέτσου, που νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία πάνω), βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να επισκεφθεί ή να εγκαινιάσει τρία μεγάλα έργα στον τομέα των μεταφορών και του περιβάλλοντος που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 4 Οκτωβρίου η επίτροπος θα επισκεφθεί το έργο στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Η υπερσύγχρονη γραμμή υψηλής ταχύτητας θα μειώσει κι άλλο τον χρόνο του σιδηροδρομικού ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Μόλις ολοκληρωθούν οι πρόσθετες εργασίες σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών, οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στον χρόνο-ρεκόρ των τρεισήμισι ωρών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Ελλάδας.

Επίσης η κα Κρέτσου θα επισκεφτεί το εμπορευματικό συγκρότημα του Θριάσιου Πεδίου στην Αττική, τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό εμπορευματικών και σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, για τη δημιουργία του οποίου έχουν χορηγηθεί 200 εκατ. ευρώ από κονδύλια της ΕΕ.

Στις 5 Οκτωβρίου η επίτροπος κ. Κρέτσου θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του έργου αναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, για την ολοκλήρωση του οποίου η ΕΕ χορήγησε 125 εκατ. ευρώ τα τελευταία 20 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3