ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023»: Νέες συναντήσεις με τοπικά συμβούλια

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: Νέες συναντήσεις με τοπικά συμβούλια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2020, 02:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tον κύκλο συναντήσεων με μέλη των τοπικών συμβουλίων συνεχίζει η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη. Αυτή τη φορά η κ. Καλογιάννη, ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Ευαγγέλου και τα μέλη της παράταξης Βασίλης Λέκκας και Κώστας Τσάγκας επισκέφθηκαν τους Λογγάδες, τη Βασιλική, την Ηλιόκαλη και την Πλατανιά, όπου κατέγραψαν τα βασικά προβλήματα.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που εντοπίζει η παράταξη, είναι τα νεκρά πλατάνια εξαιτίας της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους στην Πλατανιά, προτείνοντας μια μελέτη δεντροφύτευσης για να μη δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Για τους Λογγάδες, επισημαίνει την ανάγκη για κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο και για κόμβο εισόδου όπως και για δημιουργία αθλοπαιδιών στο πάρκο «Πλατάνια», για τη Βασιλική την αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου του παλαιού δημοτικού σχολείου και την επέκταση του οστεοφυλάκιου του νεκροταφείου, για την Ηλιόκαλη την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και την καλύτερη απορροή των υδάτων που λιμνάζουν στους παράπλευρους δρόμους της Εγνατίας.

«Γενικά, τα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες αυτές, αλλά και ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας, είναι η έλλειψη κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, η έλλειψη μελέτης και σχεδιασμού ανάδειξης του περιμετρικού μετώπου της λίμνης, και το χωρίς πρόγραμμα σύστημα μετρήσεων καταναλώσεων νερού, με αποτέλεσμα την παραγωγή πολλών αμφισβητήσεων επί των καταμετρήσεων» επισημαίνει η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back