Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ιωάννινα_2023»: «Μια αντιγραφή μέτρων…»

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: «Μια αντιγραφή μέτρων…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2020, 21:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «μια αντιγραφή των μέτρων» που προκύπτουν από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και μάλιστα με καθυστέρηση, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, σχολιάζοντας τα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων που πήρε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Η δημοτική παράταξη έρχεται να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή ότι αδυνατεί να πάρει «μια διαφορετική πρωτοβουλία ή να προτείνει ένα νέο ή πρόσθετο μέτρο προσαρμοσμένο στις συνθήκες και στις ανάγκες του Δήμου μας». Ψήφισε πάντως υπέρ των μέτρων, προτείνοντας και μια σειρά από άλλα. «Οι προτάσεις μας υπηρετούν την πολιτική πρακτική με κοινωνικό πρόσημο και δεν εξυπηρετούν την πολιτική επικοινωνία και το επιτηδευμένο φαίνεσθαι» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Σε οικονομικό επίπεδο, η παράταξη προτείνει να εξετάσει η ΔΕΥΑΙ το ενδεχόμενο μείωσης των τελών ύδρευσης σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους επιχειρήσεων για τις οποίες απαγορεύτηκε η λειτουργία τους, να μειωθούν κατά 40% και οι μισθώσεις στη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας, όπως και στις άλλες, περιφερειακές λαϊκές αγορές, και να διατεθεί το 80% του αποθεματικού του ταμείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (είτε μέσω της ίδιας είτε μέσω των Δήμων) σε δράσεις για τη μη διάδοση του κοροναϊού αλλά και για την ανακούφιση της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και της αγοράς.

Η παράταξη θέτει κι άλλα ζητήματα, πέραν των οικονομικών, όπως εντατικοποίηση των απολυμάνσεων σε κτίρια και των πλύσεων σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, παροχή απαραίτητου υλικού σε φορείς όπως είναι το ΕΚΑΒ, και δημιουργία ενημερωτικού πλαισίου για τον κοροναϊό στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Δύο προτάσεις της ακόμη αφορούν τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κοροναϊό σε όλους τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και τη λήψη απαραίτητων μέτρων για τη μη διάδοση της νόσου στη δομή φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στον Κατσικά (με παράλληλη εξασφάλιση κανονικής εισόδου και εξόδου στη δομή, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές». Επίσης, με αφορμή τη συγκρότηση και λειτουργία από τον ΕΟΔΥ 500 Κινητών Ομάδων Υγείας, η παράταξη της κ. Καλογιάννη ζητά από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει τη διάθεση από τον ΕΟΔΥ μίας τουλάχιστον τέτοιας μονάδας στο Δήμο, η οποία θα συνδέεται λειτουργικά με το νοσοκομείο «Χατζηκώστα».


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back