ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023» για τις γεωτρήσεις και τη λειψυδρία

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023» για τις γεωτρήσεις και τη λειψυδρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2020, 15:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, στη χτεσινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να εγκρίνει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ) για μια νέα ερευνητική-παραγωγική γεώτρηση στους Λογγάδες, με τον ΣΥΔΛΙ να καλύπτει το κόστος των 74.000 ευρώ.

Η νέα γεώτρηση θα γίνει με σκοπό την κάλυψη υδρευτικών αναγκών των οικισμών στην ευρύτερη περιοχή.

Για τη νέα αυτή υδρογεώτρηση, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ιωάννινα_2023» στην οικονομική επιτροπή Βασίλης Κοσμάς εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του. «Η νέα υδρογεώτρηση που προτείνεται, διαιωνίζει την ελαττωματική υφιστάμενη κατάσταση και είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από την ορθολογική επίλυση του προβλήματος της παρατηρούμενης λειψυδρίας στο Λεκανοπέδιο». 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κοσμάς εκτιμά ότι υπάρχει ανάγκη να επανεξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις ύδρευσης και άρδευσης του λεκανοπεδίου καθώς και του εμπλουτισμού της λίμνης «με επαρκή σε ποσότητα, αλλά και κατάλληλα ποιοτικά νερά, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών λόγω πληθυσμιακής ανάπτυξης του δήμου μας». Η παράταξη αναφέρεται προφανώς και στους διάφορους μεγάλους και φιλόδοξους σχεδιασμούς που έχουν υπάρξει, όπως είναι αυτός της μεταφοράς νερού από τον Αώο ή τον Αμάραντο.

Στην ανακοίνωσή τους, τα «Ιωάννινα_2023» παραπέμπουν σε τηλεοπτική δήλωση του αντιδημάρχου και προέδρου της οικονομικής επιτροπής Γ. Αρλέτου στα πολλά και σύνθετα προβλήματα «που έχουν συσσωρευτεί σχετικά με τον τρόπο τροφοδοσίας και διανομής του συστήματος ύδρευσης και άρδευσης του Λεκανοπεδίου». «Η παράταξή μας συμφωνεί με τις επισημάνσεις αυτές καθότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» καταλήγει, ενώ επαναφέρει και την αναγκαιότητα συγχώνευσης του ΣΥΔΛΙ με τη ΔΕΥΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back