ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023» για τη δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023» για τη δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2020, 17:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τη δωρεά του Ιδρύματος Σόρος, ο Δήμος υποδέχεται άλλη μια δωρεά, ύψους 37.746 ευρώ. Αυτή τη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Η δωρεά θα διατεθεί για την αγορά εξοπλισμό σε κοινωνικές δομές και σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών. Ο εξοπλισμός αφορά από διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές και αιρ κοντίσιον μέχρι μαξιλάρια, σεντόνια και οδοντόβουρτσες.

Η αποδοχή της δωρεάς αυτής αποτελούσε ένα από τα θέματα της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων. Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι επιτρέπει σε διεθνείς οργανισμούς να «εμπαίζουν τον 10ο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας», εννοώντας ότι τα ποσά είναι μικρά. Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως η θέση της παράταξης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Με αυτά τα ποσά περιμένετε να κάνετε κοινωνική πολιτική; Ειδικότερα, στο θέμα του μεταναστευτικού για τις δομές του οποίου παρατηρούμε μία υπερσυγκέντρωση γύρω μας, στον Δήμο μας και αυτό μας να κάνει να είμαστε ανήσυχοι για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών» τονίζει χαρακτηριστικά…


*Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back