ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιωάννινα-Κακαβιά: Από τρίμηνο σε τρίμηνο

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα-Κακαβιά: Από τρίμηνο σε τρίμηνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2022, 10:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά είναι ήδη πολύπαθο, με τα γνωστά πρόσφατα «επεισόδια» στο μακρόχρονο σίριαλ.

Πριν από ένα χρόνο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε τη δημοπράτηση του έργου «μέσα στο 2022», από τα Γιάννενα.

Πριν από δύο περίπου μήνες, ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης έλεγε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο και ότι «αναμένονταν ανακοινώσεις εντός των ημερών» (αυτά, στις 26 του περασμένου Οκτωβρίου). Όντως, με δήλωσή του λίγες μέρες αργότερα, έλεγε ότι «θα γίνει δημοπράτηση εντός του επόμενου τριμήνου».

Στο μεταξύ, την ίδια μέρα ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δήλωνε ότι θα δημοπρατηθεί αρχικά το τμήμα Ιωάννινα-Καλπάκι και θα γίνει με προαίρεση το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά.

Χτες, 6 Δεκεμβρίου, ο κ. Καραγιάννης παραχώρησε συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» και, μαντέψε τι δήλωσε για το έργο: ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά, με προϋπολογισμό περίπου 310 εκατ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος δεν θα είναι στα πρότυπα Ιόνιας οδού αλλά μικρότερος «με προοπτική διαπλάτυνσης» οψέποτε και ότι αρχικά, η κυβέρνηση πρακτικά αρνήθηκε να κατασκευάσει το –ήδη καθυστερημένο- έργο, έπειτα αναμείχθηκε η Περιφέρεια, αποτυγχάνοντας να βρει χρηματοδότηση και κατόπιν, το Υπουργείο Υποδομών πήρε πίσω το έργο. Όσο για τα χρονοδιαγραμμάτα, είναι κάπως… γενικά.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back