Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Χιονοστιβάδα έπεσε σε ξενοδοχείο-Πολλοί οι νεκροί

Εικόνα του άρθρου Ιταλία: Χιονοστιβάδα έπεσε σε ξενοδοχείο-Πολλοί οι νεκροί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2017, 12:46
ΚΟΣΜΟΣ

Για πολλούς νεκρούς κάνουν λόγο οι Ιταλοί διασώστες που κατάφεραν να φτάσουν στο ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο στην περιοχή της Πεσκάρα μετά από χιονοστιβάδα που έπεσε στο κτίριο το βράδυ της Τετάρτης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η κεντρική Ιταλία είχε χτυπηθεί από απανωτές σεισμικές δονήσεις.

Οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες επιτείνουν τα σοβαρά προβλήματα για τους σεισμόπληκτους.

Ο Eγκέλαδος χτύπησε και πάλι κοντά στο Αματρίτσε, που σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον ισχυρό σεισμό του περασμένου Αυγούστου.

Οι σεισμοί της Τετάρτης προκάλεσαν το θάνατο ενός 82χρονου άνδρα, που καταπλακώθηκε από την οροφή της αγροικίας του, ενώ κάτοικοι περιοχών της κεντρικής Ιταλίας διανυκτέρευσαν σε σκηνές.

Μια 30χρονη γυναίκα και ένας 17χρονος με συμπτώματα υποθερμίας ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια στο χωριό Καστιλιόνε Μέσερ Ραϊμόνδο, είπε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι ο στρατός θα βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης να φτάσουν στα χωριά που επηρεάστηκαν. «Αυτή η επανάληψη των ισχυρών σεισμών είναι ανησυχητική για τον κόσμο που έχει ήδη δοκιμαστεί τόσο πολύ», είπε ο Τζεντιλόνι από το Βερολίνο.

Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) είπε ότι οι τρεις ισχυρότεροι σεισμοί -μεγέθους 5,3, 5,7 και 5,6 βαθμών- σημειώθηκαν σε διάστημα μιάς ώρας, ενώ το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (ΕΙΓΗ) ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος παρόμοιου σεισμού στην περιοχή είναι υψηλός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back