ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Εντόπισαν έξι επιζώντες στο ξενοδοχείο

Εικόνα του άρθρου Ιταλία: Εντόπισαν έξι επιζώντες στο ξενοδοχείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2017, 16:33
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα κοριτσάκι είναι ανάμεσα στους έξι διασωθέντες στο ξενοδοχείο Ριγκοπίανο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα λόγω των σεισμών στο ορεινό Αμπρούτζο. 

Πριν από τον εντοπισμό των έξι, είχα ανασυρθεί τέσσερις νεκροί και δύο επιζώντες. 

Οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες όλη τη νύχτα, υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά από αρκετές ώρες κατάφεραν να καθαρίσουν κάποια σημεία από το χιόνι που είναι πολύ συμπαγές, στο ισόγειο, ωστόσο πολλά δωμάτια δεν είναι ακόμα προσβάσιμα.

Μια γυναίκα, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, απεγκλωβίσθηκε και μεταφέρεται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα, ενώ στην συνέχεια, πρόκειται να διασωθούν και οι υπόλοιποι πέντε, το παιδί, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.

Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν στον χώρο κάτω από μια οροφή όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν. Από την Τετάρτη αναζητούνται άλλα τρία παιδιά μεταξύ 25 – 29 ανθρώπων, που παγιδεύτηκαν σε τόνους χιονιού και ερειπίων.

Ελικόπτερα από την πόλη της Πεσκάρα, μετέφεραν ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι σχεδόν 48 ώρες μέσα στο χιόνι.

Οι διασώστες δήλωναν ότι πιστεύουν στο θαύμα, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια επιβίωσης εξαντλούνται σε τρεις ημέρες, εάν υπάρχει αρκετό οξυγόνο, παρά το πολικό κρύο στο βουνό Γκραν Σάσσο και την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back