ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Italgas: Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Italgas: Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2024, 12:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα βρίσκονται ανάμεσα στις 13 πόλεις όπου το 2024 θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση της Italgas που έχει εξαγοράσει τα δίκτυα διανομής σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα η πρόεδρος της Italgas Benedetta Navarra, ο διευθύνων σύμβουλος της Paolo Gallo, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών Barbara Morgante και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Francesca Zanninotti για το 2024 προβλέπεται η επέκταση του δικτύου σε Γρεβενά, Λιβαδειά, Γιαννιτσά, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Άμφισσα, Αλεξάνδρεια, Καρπενήσι, Ορεστιάδα, Πάτρα και Ιωάννινα.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας για την περίοδο 2023-2029 προβλέπει επενδύσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο όπως εκτίμησε ο Paolo Gallo θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Περιλαμβάνει τις επενδύσεις για επέκταση των δικτύων, εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, τεχνολογίες ελέγχου διαρροών κ.α. Το 2023, κατασκευάστηκαν 600 χιλιόμετρα δικτύων έγιναν περισσότερες από 23.000 νέες συνδέσεις καταναλωτών από τον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα και εγκαταστάθηκαν περισσότεροι από 32.000 έξυπνοι μετρητές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back