ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ίσως υπάρχει λύση για το φυσικό αέριο

Εικόνα του άρθρου Ίσως υπάρχει λύση για το φυσικό αέριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2016, 22:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Τη λύση της μεταφοράς με οχήματα ή με ενδιάμεσους μεγάλους υποσταθμούς σε μεγάλες πόλεις (όπως για παράδειγμα στην Πάτρα), σκοπεύει η κυβέρνηση να εφοδιάσει με φυσικό αέριο περιοχές από τις οποίες δεν διέρχονται οι σχετικές υποδομές, όπως για παράδειγμα η Ήπειρος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Τύπου», ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «έχουν δρομολογηθεί σχέδια για επέκταση των υποδομών και έχουν προβλεφθεί έργα στο νέο ΕΣΠΑ».

Πρακτικά, είτε με τη λύση των πρατηρίων φυσικού αερίου, όπως αυτό που σχεδιάζει να κάνει το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνωνή με τους υποσταθμούς, το υπουργείο «ενθαρρύνει τη διείσδυση του φυσικού αερίου», όπως τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι υπάρχουν δύο διαγωνισμοί που ένας έχει ολοκληρωθεί, ο άλλος είναι στη διαδικασία της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η μακρά περίοδος που απαιτούν οι έρευνες, σε συνδυασμό με την αβέβαιη τιμή του πετρελαίου, ενδέχεται να αποτρέπει τις εταιρίες από την ανάληψη του κόστους γιατί μειώνονται τα έσοδά τους.
Είπε τέλος ότι «το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ποτέ χρήματα από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα θα εισπράξει για πρώτη φορά, με συμβάσεις που θα υπογραφούν. Κάποιες δε, αφορούν και την Ήπειρο»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back