Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων και 21 νεκροί

Εικόνα του άρθρου Ιράν: Πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων και 21 νεκροί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2018, 15:55
ΚΟΣΜΟΣ

Εννέα ακόμη άνθρωποι πέθαναν σε ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράν, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, καθώς οι αναταραχές στη χώρα εισήλθαν στην έκτη μέρα.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν καθώς προσπάθησαν να εισβάλουν σε αστυνομικό τμήμα στη περιοχή Ισφαχάν. Είπε επίσης ότι ένα 11χρονο αγόρι και ένας άνδρας 20 ετών σκοτώθηκαν στην πόλη Χομεϊνισάρ, ενώ ένα μέλος της παραστρατιωτικής επαναστατικής φρουράς του Ιράν δολοφονήθηκε στην πόλη του Νατζαφαμπάντ. Και οι τρεις σκοτώθηκαν από κυνηγετικά όπλα, τα οποία είναι κοινά στην ιρανική ύπαιθρο, ανέφερε η έκθεση. Καμία από τις αναφορές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη αρχή.

Εκτιμάται ότι 21 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε όλη τη χώρα από τις αναταραχές, τις μεγαλύτερες που έχουν ξεσπάσει στο Ιράν από το 2009 μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το άλμα στις τιμές των τροφίμων και τη διαφθορά. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από την πόλη Μασχάντ την περασμένη Πέμπτη και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα παίρνοντας πολιτικές διαστάσεις. 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τους «εχθρούς του Ιράν» για τις πολιτικές ταραχές των τελευταίων ημερών.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3