Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιόνια: Πού θα κάτσει η… μπίλια;

Εικόνα του άρθρου Ιόνια: Πού θα κάτσει η… μπίλια;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2016, 15:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «αγαπημένο ανάγνωσμα» των τελευταίων έξι μηνών είναι «πότε θα παραδοθεί το τάδε τμήμα της Ιόνιας». Οι πάρα πολλές φήμες «παραδίδουν» κομμάτια του δρόμου, ειδικά από Αγρίνιο μέχρι  Γιάννενα από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τώρα, αλλά κανείς δεν έχει κερδίσει σε αυτή την ιδιότυπη ρουλέτα όμως. Και αυτό, γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση ή ενημέρωση που να αναφέρει ημερομηνία μέχρι τώρα, παρά μόνο διαδόσεις που ενίοτε είναι και παραπλανητικές. Αν για παράδειγμα παραδοθεί το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία 25 χλμ, δεν σημαίνει ότι θα παρακαμφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά η Αμφιλοχία. Οι οδηγοί θα βγαίνουν πριν από την πόλη και θα περνάνε… παραδοσιακά από το παραλίμνιο δρόμο, μετά από τις στροφές του Μενιδίου κ.ο.κ.

«Γίνονται προσπάθειες να παραδοθεί μέχρι τέλος του χρόνου ένα τμήμα. Για την ακριβή ημέρα όμως, θα βγει πολύ έγκαιρα δελτίο Τύπου από εμάς και φυσικά από την αστυνομία» είναι η επίσημη θέση της Νέας Οδού, η οποία απαντάει στο σχετικό ερώτημα του «Τύπου Ιωαννίνων».  Κάτι αντίστοιχο είχε πει και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης από τα Γιάννενα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Και είναι ο,τι πιο κοντινό υπάρχει σε επίσημη δέσμευση, χωρίς να είναι… δέσμευση.

Η νέα ημερομηνία που ακούγεται, είναι η 27η Δεκεμβρίου. Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, ούτε αυτή η ημερομηνία είναι τελική. Και αυτό συμβαίνει γιατί η παράδοση ενός δρόμου δεν συνίσταται στο κόψιμο μιας κορδέλας και το πέρασμα των αυτοκινήτων, αλλά σε μια σειρά τυπικές διαδικασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εάν φυσικά υπάρξει πολιτική εντολή, τότε η γραφειοκρατία θα «τρέξει».

Όλα τα υπόλοιπα, είναι ένα ιδιότυπο παιχνίδι φημών, αλλά και πιέσεων τοπικών παραγόντων ώστε να παραδοθούν μερικά χιλιόμετρα δρόμου. Μέχρι λοιπόν τις επίσημες ανακοινώσεις, να κρατάτε μικρό καλάθι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back