Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

INTENSSS-PA: 2ο roadshow με την Τράπεζα Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου INTENSSS-PA: 2ο roadshow με την Τράπεζα Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2018, 20:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ενεργειακός σχεδιασμός και τα αποτελέσματα της πειραματικής εφαρμογής στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας παρουσιάστηκαν στο 2ο εθνικό roadshow του έργου INTENSSS-PA, που έγινε στα Γιάννενα χθες Τετάρτη από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας-ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αξιοποίηση ενεργειακών πόρων και η δραστηριότητα που αναπτύσσει στην περιοχή η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου για τη στήριξη των ενεργειακών επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναπτύχθηκε η προσέγγιση σχεδιασμού στην περιοχή της Καρδίτσας και οι δυνατότητες αναπαραγωγής στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ τονίστηκε η χρησιμότητα του συνεργατισμού ως μοντέλου προώθησης ενεργειακών επενδύσεων με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Σύμφωνα με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου «οι παριστάμενοι συνέκλιναν στην άποψη ότι η ενέργεια αποτελεί ένα πεδίο με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου». 

Όπως σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της «ως βασικές προϋποθέσεις για την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της περιοχής εντοπίστηκαν, η χάραξη του τοπικού ενεργειακού σχεδιασμού μέσα από μια δομημένη διαδικασία διαβούλευσης των τοπικών φορέων και η τραπεζική στήριξη των ενεργειακών επενδύσεων, με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου να δηλώνει τη δέσμευση της για χρηματοδότηση βιώσιμων ενεργειακών έργων, ιδίως όταν υλοποιούνται από τοπικά επιχειρηματικά σχήματα».  


ΤΟ ΕΡΓΟ INTENSSS-PA

Το έργο INTENSSS-PA, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (HORIZON2020). Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 και έχει διάρκεια 30 μήνες. 

Στόχος του έργου είναι να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας προς τους φορείς αυτοδιοίκησης, κεντρικής διοίκησης αλλά και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών σε θέματα ολοκληρωμένου ενεργειακού και χωροταξικού σχεδιασμού με γνώμονα την οικονομική και ενεργειακή ανάπτυξη στα πλαίσια που υπαγορεύουν οι κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί  περιορισμοί και ανάγκες. 

Στο έργο συμμετέχουν επτά ευρωπαϊκές χώρες και συνολικά 17 φορείς. Ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για το έργο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://www.intenssspa.eu/greek/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back