Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιερά Οικ(ε)ία» τον Αύγουστο

Εικόνα του άρθρου «Ιερά Οικ(ε)ία» τον Αύγουστο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2021, 17:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για το «Θερινό Μαντείο» που φέτος έχει τίτλο «Ιερά Οικ(ε)ία» ετοιμάζεται το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας για το αρχαίο δράμα θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 25 Αυγούστου.

Το ΔΗΠΕΘΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καθηγητές που θα διδάξουν, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τζωρτζίνας Κακουδάκη, είναι ο Δημήτρης Σωτηρίου (σώμα), η Γεωργία Τέντα (φωνή) και η Μαρία Κεχαγιόγλου (λόγος).  

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα πλαισιωθεί από masterclasses, ξεναγήσεις και ένα διεθνές συμπόσιο με αφορμή το θέμα «Ιερά Οικ(ε)ία».

Ο σχεδιασμός του Θερινού Μαντείου έχει δύο άξονες. Κύρια δράση είναι η προετοιμασία των νέων ηθοποιών στο αρχαίο δράμα, μέσα στο φυσικό περιβάλλον της ανοιχτής σκηνής του αρχαίου θεάτρου, αλλά και μέσα από την επαφή τους με την πολιτιστική παράδοση της Ηπείρου. Παράλληλα, το πρόγραμμα θα προσεγγίσει τους πολίτες, τους καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτικούς, τους νέους και τα παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων, προσφέροντας εμπειρίες θεάτρου, που συνδέονται με την κοινωνική και πολιτική σημασία του αρχαίου δράματος στη σημερινή πραγματικότητα

Τα εργαστήρια των ενηλίκων και των νέων απευθύνονται σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες: «Καλλιτέχνες της Πόλης», εκπαιδευτικούς, νέους και παιδιά.

Όσον αφορά το βασικό κομμάτι της καλλιτεχνικής έρευνας, το «Θερινό Μαντείο» απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και καλλιτέχνες της σκηνικής πράξης, σπουδαστές δραματικών και θεατρολογικών σχολών με πρακτική κατεύθυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 10 Ιουλίου στον σύνδεσμο εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν στις 12 Ιουλίου με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο email: ancientdramadodoni@gmail.com.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3