Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ίδια μέρα αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Εικόνα του άρθρου Ίδια μέρα αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2018, 22:09
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2019.

«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από τον 'Καλλικράτη' στον 'Κλεισθένη' με πιο ομαλό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των τοπικών αρχών.

«Με την τροπολογία δίνεται τέλος στην υφέρπουσα φημολογία περί αντισυνταγματικότητας, από τη στιγμή που εκλογές τον Οκτώβριο θα σήμαιναν εκ των υστέρων πεντάμηνη παράταση της θητείας τους. Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός και η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της», και επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Πρόκειται για κυνικό παιχνίδι εξουσίας», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις συνεχείς αλλαγές από την Κυβέρνηση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών (από το Μάιο του 2019 στον Οκτώβριο του ίδιου έτους και στη συνέχεια πάλι στον Μάιο).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back