ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Hyundai Motorsport: Νίκη και διπλό βάθρο στην Κορσική

Εικόνα του άρθρου Hyundai Motorsport: Νίκη και διπλό βάθρο στην Κορσική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2017, 22:21
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Την παρθενική της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA για το 2017 κατέκτησε η Hyundai Motorsport με τον Thierry Neuville να τερματίζει πρώτος στο Tour de Corse με  το #5 Hyundai i20 Coupe WRC. 

Ο Dani Sordo κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο για το 2017 με την κατάκτηση της τρίτης θέσης, χάνοντας τη δεύτερη θέση για μόλις 1,3 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει την τέταρτη νίκη συνολικά για Hyundai Motorsport στο WRC, και το πέμπτο διπλό βάθρο της ομάδας.

O Hayden Paddon τερμάτισε έκτος, εξασφαλίζοντας ότι και τα τρία πληρώματα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team θα ολοκληρώσουν το απαιτητικό ράλι στην Κορσική.

Ξεκινώντας με ένα φαινομενικά άνετο προβάδισμα 39 δευτερολέπτων, ο Neuville και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul εξασφάλισαν πλεονέκτημα συγκριτικά με τον δεύτερο Sébastien Ogier.

Αντιμετωπίζοντας την τεράστια απόσταση των 53,78 χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα στους στενούς και ελικοειδείς δρόμους του βουνού, οι Βέλγοι κατέκτησαν την τέταρτη νικηφόρα διαδρομή τους στον αγώνα.

Ενώ ο Ogier αντιμετώπισε πρόβλημα στην SS9, ο Sordo και ο συνοδηγός του Marc Marti πήραν τη δεύτερη θέση στη διαδρομή και βρέθηκαν πίσω από τους συμπαίκτες τους στη γενική κατάταξη. Μόλις 2.5s χωρίζαν τους Ισπανούς από την τρίτη θέση όμως το πλήρωμα της M-Sport νίκησε στην Power Stage. Στο συναρπαστικό φινάλε, ο Ogier ανέκτησε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας το ισπανικό πλήρωμα  ικανοποιημένο με την τρίτη θέση.

Ο Sordo πρόσθεσε δύο επιπλέον βαθμούς με την τέταρτη θέση του στην Power Stage, ενώ ο Neuville διατήρησε την πορεία του στην Power Stage παίρνοντας την πέμπτη θέση.

Με τέσσερις διαφορετικούς νικητές στους τέσσερις πρώτους γύρους της σεζόν του 2017 WRC, ο αγώνας πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και πραγματικά ανοικτός. Με την κατάκτηση της 1ης και 3ης θέσης στην Κορσική, η Hyundai Motorsport ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, μειώνοντας τη διαφορά με τους προπορευόμενους σε 24 βαθμούς. Ο Neuville ανεβαίνει στην τρίτη στην κατάταξη των οδηγών με τους 26 βαθμούς που σκόραρε.

 

Το επόμενο ράλι

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) του 2017 θα συνεχιστεί αυτό το μήνα με το 5ο γύρο, το Ράλι Αργεντινής. Ο χωμάτινος αγώνας των 18 διαδρομών θα πραγματοποιηθεί στις 27-30 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back