Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 17-12-2016, 16:12
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο θα αγωνιστεί η Hyundai Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) το 2017, το Hyundai i20 Coupe WRC. 

Το αυτοκίνητο σχεδιασμένο σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς των οχημάτων WRC, οι οποίοι στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση της εικόνας όσο και στην προσφορά μεγαλύτερου θεάματος για τους φίλους του WRC, διαθέτει επιθετική νέα εμφάνιση και εξελιγμένες τεχνολογίες. 

Οι αλλαγές έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της αεροδυναμικής και της μηχανικής πρόσφυσης και συγχρόνως υπήρξε αύξηση της ισχύος του κινητήρα από 300 έως 380bhp, καθώς και μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου.

Για την Hyundai Motorsport, το i20 τρίθυρο Coupe WRC αντιπροσωπεύει το τρίτο νέο αυτοκίνητο της ομάδας από το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το 2014 -μετά το Hyundai i20 WRC (2014-15) και το Νέας Γενιάς i20 WRC (2016). Μπαίνοντας στην τέταρτη σεζόν του WRC, η ομάδα ελπίζει να βασιστεί στη θετική περίοδο ανάπτυξης των τελευταίων ετών, καθώς ξεκινά μια νέα εποχή.

Με το νέο αυτοκίνητο, η ομάδα ελπίζει να επεκτείνει την πιο επιτυχημένη σεζόν της μέχρι σήμερα, με την οποία εξασφάλισε δύο νίκες και παραπάνω από δέκα θέσεις στο βάθρο. Η Hyundai Motorsport κατέκτησε επίσης τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών στην σεζόν 2016.

Οδηγοί της Hyundai Motorsport είναι οι Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo θα αγωνισθούν στους 13 γύρους του Πρωταθλήματος του 2017 με το Hyundai i20 Coupe WRC. 

Η Hyundai διαβεβαιώνει ότι «δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή οδηγών για το 2017, πράγμα το οποίο θα προσφέρει την ομάδα σημαντική σταθερότητα παράλληλα με την εισαγωγή ενός νέου αυτοκινήτου. Οι Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo θα αγωνισθούν σε όλους τους γύρους του πρωταθλήματος.

Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές θα είναι σε θέση να συμμετέχουν με μέχρι τρία αυτοκίνητα σε κάθε γύρο, οι τρεις οδηγοί της Hyundai Motorsport θα αγωνισθούν το 2017 με τη Hyundai Shell Μobis World Rally Team».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα