Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 27-04-2018, 23:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πέντε έμπορους ναρκωτικών (τέσσερις υπηκόους Αλβανίας και ένας ημεδαπός) οι οποίοι μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους 248,4 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, συνέλαβαν σήμερα το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, ο 27χρονος μαζί με τον 29χρονο, γιατί μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 80 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 248 κιλών και 400 γραμμαρίων. 


Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας καθώς και ο 32χρονος ημεδαπός, οι οποίοι  επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, κατασχέθηκαν: 

  • 80 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (248) κιλών και (400) γραμμαρίων,
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,9) γραμμαρίων, 
  • δυο οχήματα,
  • το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ,
  • ένα πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς,
  • εννέα κινητά τηλέφωνα. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν επίσης τα ακόλουθα:

  • Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που δεν αντιστοιχούσαν σε αυτό.
  • Ο 27χρονος συλληφθείς (οδηγός του πρώτου οχήματος) αναζητούνταν ως δραπέτης από την 15-02-2013, καθόσον  είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου εξέτιε ποινή για ναρκωτικά.
  • Από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε επίσης ότι ο 27χρονος αλλοδαπός κατείχε πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, ενώ οι τρεις εξ αυτών στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. 

Σε βάρος των πέντε σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απόδρασης κρατουμένου, πλαστογραφίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών. 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα