Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ήταν δύσκολα αλλά άξιζε»

Εικόνα του άρθρου «Ήταν δύσκολα αλλά άξιζε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 02:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάθε χρόνο το ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος» διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΗΜ. Πρόκειται για μια τελετή ολοκλήρωσης του θεραπευτικού προγράμματος, το τέλος μιας δύσκολης πορείας για τα μέλη του, παρουσία οικογενειών, φίλων και προσωπικού του ΚΕΘΕΑ.

Φέτος, λόγω covid-19, η καθιερωμένη αυτή τελετή δεν έγινε. Έγινε όμως μια σεμνή, μικρή τελετή, στον χώρο του ΚΕΘΕΑ. Δεκατέσσερις άνθρωποι ολοκλήρωσαν το διετές θεραπευτικό πρόγραμμα και μοιράστηκαν συναισθήματα και σκέψεις (σε δύο ομάδες). Κάποια από τα συναισθήματα αυτά τα κατέγραψε το ΚΕΘΕΑ και τα μοιράζεται με την τοπική κοινωνία.

Σε ανακοίνωσή του, καταγράφει κάποια λόγια.

Ο Χρήστος είπε: «Χωρίς τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ δεν θα πετύχαινα και δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ. Είναι η καλύτερη συνταγή για μένα. Λόγω της πανδημίας έχουμε απομακρυνθεί αλλά λόγω της δύναμης της Θεραπευτικής Κοινότητας νοιώθω εμπιστοσύνη αι οικειότητα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που νοιώθω».

O Γιώργος: «Οικογένεια νιώθω εδώ. Μου άλλαξε η ζωή 360 μοίρες. Πολύ με βοήθησε η Δικαιοσύνη που με παρέπεμψε στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Ήταν δύσκολα αλλά άξιζε».

O Σεραφείμ: «Χαίρομαι που είμαι εδώ. Είναι απίστευτο αυτό που έχω κάνει, πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά χαίρομαι όπως έχω φτιάξει τον εαυτό μου, να βασίζομαι στα πόδια μου».

O Βαγγέλης: «Αν δεν είχε βγει η διάταξη για το ΚΕΘΕΑ, δεν ξέρω πως θα ήμουνα, αν θα ζούσα ή αν θα είχα πεθάνει».

O Γιάννης: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Σε όλη της πορεία, είχα ωραίες στιγμές και δύσκολες. Το Πρόγραμμα με βοήθησε να πιστέψω σε μένα».

Ο Σταύρος: «Πίστευα ότι μόνος μου θα είχα ξεμπερδέψει αλλά τώρα κατάλαβα ότι δεν γίνεται μόνος σου».

H Μαρία: «Νιώθω τυχερή που με πίεσαν οι γονείς μου να έρθω στη Θεραπευτική Κοινότητα».

Στο τέλος της τελετής έγινε η απονομή ενός αναμνηστικού που συμβολίζει την όλη προσπάθεια των 14 αυτών ανθρώπων.


* Φωτογραφία αρχείου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back