Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήρθε ο φάκελος για το στρατόπεδο Βελισσαρίου...

Εικόνα του άρθρου Ήρθε ο φάκελος για το στρατόπεδο Βελισσαρίου...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2023, 01:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από ενάμιση χρόνο, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων (μαζί, φυσικά, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη) ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών. Σημειωτέον ότι στην αρχή της θητείας της είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της παραχώρησης.

Προεκλογικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο την παραχώρηση όλου του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, ο υποψήφιος τότε και επανεκλεγείς τώρα βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας έσπευσε να ενημερώσει το κοινό ότι, μετά από συνομιλία που είχε με υπουργείο Εθνικής Άμυνας (το οποίο κάποτε είχε υπηρετήσει ως υφυπουργός Άμυνας), το στρατόπεδο θα παραχωρηθεί στο σύνολο του. Στο πλαίσιο των πανηγυρισμών του, ο κ. Τασούλας ανέφερε… παρεμπιπτόντως και τους όρους παραχώρησης που θέτει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας: Εξασφάλιση ισάξιας πολεοδομημένης δημοτικής έκτασης εκτός του χώρου του στρατοπέδου και ανάληψη του κόστους εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατασκευή και μετεγκατάσταση δύο στρατιωτικών κτιρίων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι στο Δημαρχείο ήρθε η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Είπε απλώς ότι ο φάκελος αυτός θα σταλεί το αμέσως επόμενο διάστημα στους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να γίνει μια διαβούλευση και στη συνέχεια να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια κοινή εισήγηση, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Το σκεπτικό του κ. Παπαγεωργίου ήταν να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία για να τεθεί το όλο ζήτημα στη νέα κυβέρνηση όταν αυτή προκύψει.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας επιφυλάχθηκε να πάρει κάποια θέση. Υπενθύμισε όμως ότι «το στρατόπεδο δεν παραδίδεται άνευ όρων», ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας δεν θα είναι εύκολες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back