ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ήρθε η ώρα για ένα κοινό μνημόσυνο στον Γράμμο»

Εικόνα του άρθρου «Ήρθε η ώρα για ένα κοινό μνημόσυνο στον Γράμμο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2024, 09:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης επανέλαβε μια πρόταση που έχει περιγράψει ξανά, με λιγότερες λεπτομέρειες: τη διενέργεια ενός κοινού μνημοσύνου στον Γράμμο, για τα θύματα του εθνικού στρατού και του ΔΣΕ, από τον Εμφύλιο.

«Έχει έρθει η ώρα να τα ξεχάσουμε όλα και να γίνει ένα κοινό μνημόσυνο. Οι αξιωματικοί έχουν τη δική τους θέση, την εκφράζουν, ‘είμαστε οι νικητές’. Οι άλλοι πάλι, λένε τα δικά τους. Θα μπορούσε να γίνει μια εθνική συμφιλίωση και να αναδειχθεί και ο Γράμμος», είπε μεταξύ άλλων.

Είπε επίσης ότι «ένα κοινό μνημόσυνο θα κλείσει επιτέλους την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την Αθήνα. Δεν νοείται μια περιοχή τέτοια όπως ο Γράμμος, τα Μαστοροχώρια, τα ιαματικά λουτρά, που κόσμος θέλει να πάει εκεί, να κολλάει στο θέμα ‘ξέρεις ο πατέρας μου ήταν στρατιώτης, ξέρεις, ο πατέρας μου ήταν στον ΔΣΕ’».

Περιέντυσε την πρόταση με τον αγαπημένο του τρόπο, «παραλογές» από τις προσωπικές του εμπειρίες, λέγοντας πώς ο πατέρας του ενώ δούλευε στον Γράμμο, βρήκε οπλισμό του ΔΣΕ και πώς, όταν ήταν νομάρχης ήρθε ένα ΚΑΠΗ και ζήτησαν ένα λεωφορείο για να πάνε στον Γράμμο. «Τους ρώτησα ‘γιατί θέλετε να πάτε στον Γράμμο;’ και μου είπαν ότι οι μισοί ήταν καταδρομείς και οι μισοί ήταν στον ΔΣΕ».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3