Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Ποιος ήρθε, πόσο έκατσε, πόσα ξόδεψε, το 2019

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος: Ποιος ήρθε, πόσο έκατσε, πόσα ξόδεψε, το 2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2020, 17:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το 2019 ήταν το πιο πρόσφατο «φυσιολογικό» τουριστικό έτος της χώρας. Το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επιχειρεί μια αποτύπωση του εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια, στη μελέτη «Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ήπειρος συνεχίζει να είναι αρκετά πίσω σε επισκέψεις, διανυκτερεύσεις, αλλά και εισπράξεις, κάτι αναμενόμενο, καθώς είναι αναπτυσσόμενη τουριστικά.

 Τα βασικά μεγέθη της Ηπείρου, είναι τα εξής:

  • Στον οδικό τουρισμό, το 2019, πρώτη χώρα προέλευσης ήταν η Αλβανία, δεύτερη η Ιταλία, τρίτη η Γερμανία. Ειδικά οι δύο πρώτες χώρες, αποτυπώνουν και το μέγεθος της φετινής ζημιάς…
  • Στις διανυκτερεύσεις, πρώτη η Γερμανία, δεύτερη η Αγγλία, τρίτη η Ιταλία.
  • Στις εισπράξεις, πρώτη η Γερμανία, δεύτερη η Αλβανία, τρίτη η Αγγλία.

Είναι φανερό ότι η γείτονα χώρα κρατάει ένα πολύ σημαντικό χώρο ως «καταναλώτρια» του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου.

Η Ήπειρος είναι πολύ πίσω από τους τουριστικούς μέσους όρους της χώρας: Παρουσιάζει 253 ευρώ δαπάνης ανά επίσκεψη (482 πανελλαδικά), 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση (76 πανελλαδικά) και 3,9 μέση διάρκεια παραμονής (6,3 πανελλαδικά). Κοινώς, παρότι τα μεγέθη της έχουν αυξηθεί σημαντικά, δεν αποτελεί ακόμα έναν «κλασικό τουριστικό προορισμό».

Όλη η έρευνα είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back