Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ήπειρος Όλον»: «Το 'όραμα’ μιας… νέας Βλαχόστρατας»

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος Όλον»: «Το 'όραμα’ μιας… νέας Βλαχόστρατας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 15:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κάποιοι μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του έργου και το μόνο όραμα που έχουν για τους νέους άξονες της Ηπείρου είναι μια νέα Βλαχόστρατα»: Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου τις εξελίξεις γύρω από τον οδικό άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά», ο οποίος σχεδιάζεται ξαφνικά να γίνει από τετράιχνος, δίιχνος.

Η παράταξη αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στα κυβερνητικά στελέχη και στα όσα υποστήριξαν πριν από λίγο καιρό αλλά και όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση για την ανάγκη συνέχισης της Ιόνιας οδού. «Σήμερα η αντιπολίτευση έγινε κυβέρνηση και τα στελέχη της κυβέρνησης πήραν τις θέσεις τους στην αντιπολίτευση, ακριβώς όμως με τις ίδιες τακτικές και λογικές, ενδεχομένως και ‘σκοτεινές’» αναφέρει μεταξύ άλλων. Η παράταξη κάνει λόγο για «τεμαχισμό του έργου» εις το όνομα της οικονομικότερης λύσης, ενώ κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι ότι δεν θα υπάρξουν και νέες εκπλήξεις.

Καταθέτει δε μια σειρά από ερωτήματα, όπως γιατί πρέπει να επανασχεδιαστεί το έργο, αφού έχει μελετηθεί, ποιο είναι το οικονομικό όφελος με τα νέα δεδομένα, ποιους εξυπηρετεί η νέα εξέλιξη, ποια ακριβώς οικόπεδα εξαιρούνται και ποιοι είναι οι κάτοχοί τους.

«Κάποιοι μάλλον έχουν επιλέξει να οδηγήσουν την Ήπειρο εκ νέου σε απομόνωση αλλά όλοι εμείς θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι ένας απλός δρόμος αλλά είναι μια σύγχρονη πύλη ένωσης με τα Βαλκάνια αλλά και την Κεντρική Ευρώπη μέσω Αλβανίας. Και προφανώς τα οφέλη θα είναι πολλά και σε πολλά επίπεδα όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Δημητρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back