ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ήπειρος Όλον» για πάρκο τεχνολογίας: Να επανεξεταστεί από μηδενική βάση

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος Όλον» για πάρκο τεχνολογίας: Να επανεξεταστεί από μηδενική βάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2024, 15:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρόθεση (η οποία έγινε απόφαση) της περιφερειακής αρχής Ηπείρου να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης για το πάρκο «υψηλής τεχνολογίας και έρευνας» αιφνιδίασε αρκετά την αντιπολίτευση.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, όπου τα της σύμβασης παραχώρησης παρουσίασε αναλυτικά υπηρεσιακό στέλεχος, η παράταξη «Ήπειρος Όλον-Τόπος να Ζεις» με επικεφαλής τον Στέφανο Ζούμπα υποστηρίζει ότι η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα της αποτυχημένης πολιτικής της και να εξασφαλίσει την υλοποίηση του έργου με κάθε κόστος.

Η παράταξη καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση για τον νέο σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής. «Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται με βάση τα στενά συμφέροντα ή τις μονομερείς αποφάσεις του περιφερειάρχη όταν μάλιστα αφορούν την ανάπτυξη και τη χρήση εκτάσεων των Ηπειρωτών» τονίζει.

Απευθυνόμενη στον περιφερειάρχη, τού υπενθυμίζει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου «δεν είναι εταιρία real estate». Εκτιμά δε ότι απαιτείται επανεξέταση της προσέγγισης του έργου από μηδενική βάση «όταν μάλιστα υπάρχουν φωνές που επιχειρηματολογούν για μη χρηστικό project στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και την ώρα που αρκετές από τις εταιρίες που αρχικά ενδιαφέρθηκαν να στεγαστούν στο πάρκο, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ιδιόκτητα ακίνητα ενώ κάποιες άλλες αναζητούν ήδη εκτάσεις σε άλλες περιοχές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back