Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Καφέ-εστιατόριο «έκρυψε» 320.000 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος: Καφέ-εστιατόριο «έκρυψε» 320.000 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 01:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Καφέ-εστιατόριο στην Ήπειρο κατάφερε, με τη χρήση παράνομου λογισμικού, να αποκρύψει, για τις χρήσεις 2015-2018, 320.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, συνεχίζεται ο έλεγχος των των επιχειρήσεων, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που είχε εντοπιστεί το 2019 από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, και το οποίο χρησιμοποιούσε παράνομα λογισμικά για να αλλοιώνει το περιεχόμενο των αποδείξεων και τιμολογίων, μέσω των φορολογικών μηχανισμών.

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται γύρω στις 100 επιχειρήσεις, καθώς και η επιχείρηση κατασκευής, διάθεσης και διαχείρισης του ως άνω λογισμικού, η οποία για την παραποίηση των φορολογικών στοιχείων λάμβανε ποσοστιαία προμήθεια ανάλογα με το ύψος της απόκρυψης.

Εκτιμάται ότι η συνολική καθαρή αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ο αναλογών Φ.Π.Α. στα 6 εκατ. ευρώ.

Η ΑΑΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα ενδεικτικά, 11 νέες περιπτώσεις, που αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου. Οι υπόλοιπες εντοπίζονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τις Κυκλάδες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, υπό τις οδηγίες του αρμόδιου Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back