ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: 19 θέσεις από το τέλος στην ανταγωνιστικότητα

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος: 19 θέσεις από το τέλος στην ανταγωνιστικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2023, 16:47
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ήπειρος είναι χαμηλά στο δείκτη ανταγωνιστικότητας της ΕΕ για το 2022. Αυτό δεν συνιστά κάποια έκπληξη, καθώς όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας είναι σε κάπως… βαλκανική κατάσταση, σύμφωνα πάντα με τους δείκτες της ΕΕ.

Τα μικρότερα σκορ, σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ σημειώνονται στους δείκτες της μακροοικονομικής σταθερότητας (που επίσης ισχύει για όλη την Ελλάδα), των υποδομών (όπου η Ήπειρος είναι μια από τις πέντε χειρότερες περιφέρειες στη χώρα), στο μέγεθος της αγοράς (επίσης γενική εικόνα), καθώς επίσης και στην καινοτομία.

Όλη η έρευνα βρίσκεται εδώ

Ο RCI είναι ένας δείκτης που, σύμφωνα με τη μεθοδολογία, μετρά την ικανότητα μιας περιοχής να προσφέρει ένα ελκυστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις καθώς και τους κατοίκους για να ζήσουν και να εργαστούν.

Κοινώς, η Ήπειρος συνεχίζει να μην είναι κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό, κάτι που αποτυπώνεται και σε άλλες έρευνες, όπως αυτή του Ιδρύματος Μπελ που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

(edit) H μέτρηση βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας και πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στον ίδιο δείκτη, στις δύο προηγούμενες μετρήσεις, η Ηπείρος ανέβηκε κατά 8,9 μονάδες μεταξύ 2016-2019 και κατά 0,7 μονάδες, το διάστημα 2019-2022.

Οι καλύτερες επιδόσεις της Ηπείρου είναι στην υγεία, στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στην Επιχειρηματική Εμπειρία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back